ΦΑΚΕΣ ΒΡΑΣΜΕΝΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 300 gr φακές χονδρές

  • 1 κρεμμύδι

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 2 δαφνόφυλλα

  • αλάτι-πιπέρι

  • ελαιόλαδο

  • 2 ντομάτες τριμμένες

  • 1 κουταλιά πελτέ

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Βράζετε τις φακές σε νερό για 10 λεπτά και πετάτε το νερό.

Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι σε 1 κ.σ. λάδι

Ρίχνετε τον πελτέ, τις ντομάτες, νερό ίσα να τις σκεπάζει και βάζετε τις φακές.

Προσθέτετε αλατοπίπερο, τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο ψιλοκομμένο και ψήνετε για 15-20 λεπτά μέχρι να χυλώσουν.

Αν χρειαστεί μπορεί να προσθέτετε λίγο νερό παραπάνω όταν βράζουν οι φακές.

«ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ»

Leave a Reply

Your email address will not be published.