ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΒΡΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΡΥΖΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο

  • 300 γρ. ρύζι μπασμάτι

  • ελαιόλαδο

  • λεμόνι

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • ρίγανη

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Βάλτε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο νερό. Το νερό θα πρέπει να φτάνει λιγότερο από τη μέση των φιλέτων. Αφήστε να βράσει το νερό.

Στο μεταξύ βάλτε σε μια κατσαρόλα μια κ.σ. ελαιόλαδο και το ρύζι. Το ανακατεύεται με μια κουτάλα να πάει το λαδι παντού και να ξανθύνει λίγο το ρύζι. Προσθέστε τη διπλάσια ποσότητα νερού (απ’ ÏŒ,τι ρύζι), βάλτε λίγο αλάτι, ανακατέψτε λίγο και αφήστε το να βράσει.

Τα φιλέτα σας θα πρέπει να βράζουν πλέον. Σκεπάστε το τηγάνι με ένα καπάκι και χαμηλώστε λίγο και τη φωτιά.

Το ρύζι δεν το ανακατεύετε. Το αφήνετε να βράσει. Θα δείτε πως θα κάνει “τρυπίτσες” από τις οποίες φεύγει ο ατμός. Το αφήνετε έτσι χωρίς να το ανακατέψετε μέχρι να δείτε πως από αυτές τις τρυπίτσες δε βλέπετε καθόλου νερό πλέον.

Τα φιλέτα σας μπορείτε να τα κόψετε και στη μέση, ώστε να βράσουν λίγο πιο γρήγορα και να είστε και σίγουροι πως θα ψηθούν μέχρι μέσα. Τα αφήνετε σκεπασμένα να συνεχίσουν το βράσιμο. Προσέχετε φυσικά να μη μείνουν εντελώς χωρίς υγρά. Εάν γίνει αυτό πριν βράσει το κοτόπουλο, τότε προσθέτετε λίγο νερό.

Όταν δείτε πως στο ρύζι σας δεν υπάρχει πλέον καθόλου νερό, σβήστε το μάτι, σκεπάστε με μια πετσέτα και βάλτε το καπάκι. Θα το αφήσετε έτσι για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει και το κρέας σας.

Όταν τα υγρά σωθούν και το κοτόπουλό σας βράσει, θα το αφήσετε λίγο παραπάνω μέσα στο τηγάνι. Θα πάρει ένα ωραίο χρώμα. Το γυρνάτε και από τις δυο πλευρές. Δε θα το αφήσετε να καεί, απλώς να ροδίσει λίγο. Κλείνετε το μάτι, καθώς είναι έτοιμο.

Ρίχνετε από πάνω αλάτι και λίγο λεμόνι. Εάν δεν έχετε πρόβλημα με την κοιλιά σας ρίχνετε και ρίγανη και πιπέρι.

Και το ρύζι σας είναι έτοιμο. Ανοίξτε την κατσαρόλα και ανακατέψτε. Θα δείτε πως είναι αφράτο και σπυρωτό.

Το φαγητό σας είναι έτοιμο. Βάλτε σε ένα πιάτο ρύζι και λίγο κοτόπουλο.

«ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ»

Leave a Reply

Your email address will not be published.