ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ 90γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κρέας ½ φλιτζάνι χυμός ντομάτας 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τριμμένο σκόρδο δάφνη, κανέλλα ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι ή/και το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρέας το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμμυδάκι. Ρίχνουμε μέσα Read more about ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ[…]

ΓΙΓΑΝΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ 3-4 κουταλιές της σούπας γίγαντες (περίπου 1/2 φλιτζάνι βρασμένοι γίγαντες) ¼ φλιτζανιού χυμό ντομάτας ½ φλιτζάνι νερό ½ καρότο ¼ πιπεριά ψιλοκομμένη μαϊντανό ψιλοκομμένο ¼ κρεμμύδι ξερό 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ρίγανη, αλάτι, πιπέρι ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ Σε μια κατσαρόλα βράζουμε αρχικά τους γίγαντες ώσπου να μαλακώσουν. Στη συνέχεια στραγγίζουμε και τους τοποθετούμε σε ένα Read more about ΓΙΓΑΝΤΕΣ[…]

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ ½ φλιτζάνι άπαχος κιμάς (περίπου 120γρ) ½ φλιτζάνι χυμός ντομάτας 1 κρεμμύδι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο βασιλικός, δυόσμος, κανέλλα ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε αρχικά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε μέχρι να ασπρίσει (αν θέλετε προσθέστε λίγο νεράκι). Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και αφήνουμε να Read more about ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ[…]

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

ΥΛΙΚΑ ¾ φλιτζανιού βρασμένα μακαρόνια ¼ φλιτζανιού χυμός ντομάτας 3 μεγάλες γαρίδες 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο κρεμμυδάκι, μαϊντανός, 1 φύλλο δάφνης ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τις γαρίδες, μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμες. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα, αλλά κρατάμε το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν. Συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται επιπλέον, και βράζουμε τα Read more about ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ[…]

ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ 3/4 φλιτζανιού αρακά (φρέσκο ή κατάψυξης) ½ καρότο ¼ φλιτζανιού χυμό ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο άνηθο, κρεμμύδι αλάτι, πιπέρι ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον αρακά, το ψιλοκομμένο καρότο και αφού τα αφήσουμε να βράσουν για δέκα λεπτά βάζουμε και τον χυμό της Read more about ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ[…]

ΦΑΚΕΣ ΒΡΑΣΜΕΝΕΣ

ΥΛΙΚΑ 300 gr φακές χονδρές 1 κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 2 δαφνόφυλλα αλάτι-πιπέρι ελαιόλαδο 2 ντομάτες τριμμένες 1 κουταλιά πελτέ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ Βράζετε τις φακές σε νερό για 10 λεπτά και πετάτε το νερό. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι σε 1 κ.σ. λάδι Ρίχνετε τον πελτέ, τις ντομάτες, νερό ίσα να τις σκεπάζει και βάζετε τις φακές. Προσθέτετε Read more about ΦΑΚΕΣ ΒΡΑΣΜΕΝΕΣ[…]

ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ

ΥΛΙΚΑ 1 κούπα ρύζι βρασμένο 2-3 αυγά βρασμένα καλά 1-2 μέτριες πιπεριές 1 μικρή κονσέρβα τόνο 2-3 κ.σ. μαγιονέζα μισό κρεμμύδι αλάτι πιπέρι ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ Βράζετε το ρύζι και το ρίχνετε στο μπολ όπου θα ετοιμάσετε τη σαλάτα σας. Βράζετε τα αυγά μέχρι να στερεοποιηθεί ο κρόκος (συνήθως 12 – 15 λεπτά), τα ψιλοκόβετε και τα Read more about ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ[…]

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΒΡΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΡΥΖΙ

ΥΛΙΚΑ 2 φιλέτα κοτόπουλο 300 γρ. ρύζι μπασμάτι ελαιόλαδο λεμόνι αλάτι πιπέρι ρίγανη ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ Βάλτε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο νερό. Το νερό θα πρέπει να φτάνει λιγότερο από τη μέση των φιλέτων. Αφήστε να βράσει το νερό. Στο μεταξύ βάλτε σε μια κατσαρόλα μια κ.σ. ελαιόλαδο και το ρύζι. Read more about ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΒΡΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΡΥΖΙ[…]